Wanneer kan je boeken?

Maandag: 10u – 22u
Dinsdag: 10u – 22u
Woensdag: gesloten
Donderdag: 10u – 22u
Vrijdag: 10u – 22u
Zaterdag: 10u – 22u
Zondag: gesloten

a

Holistische therapie

Reiki behandeling

Als je op zoek bent naar een manier om je lichaam en geest te kalmeren en te ontspannen, dan is Reiki behandeling misschien wel iets voor jou. Deze oude Japanse techniek wordt gebruikt om energie door het lichaam te laten stromen en blokkades op te heffen. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over Reiki behandeling en hoe het je kan helpen je welzijn te verbeteren.

Wat is Reiki behandeling? Reiki behandeling is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord “Reiki“ betekent “universele levenskracht“ en verwijst naar de energie die door het lichaam stroomt en ons leven geeft. Bij een Reiki behandeling wordt deze energie gebruikt om het lichaam en de geest te genezen en te ontspannen. Tijdens een Reiki behandeling zal een Reiki therapeut zijn handen op bepaalde plekken op je lichaam leggen om de energie door je lichaam te laten stromen. Hierdoor kan de energieblokkade in je lichaam worden opgeheven, wat kan leiden tot vermindering van stress en pijn, verbetering van het immuunsysteem en algemeen welzijn

Reiki behandeling
a
Wat kost een behandeling?

Prijzen

Lorem ipsum dolor sit amet, eu viris labores copiosae pro, usu forensi bus posidonium deterruisset te. Et semper menandri pro. Animal consequat incorrupte.

De werking van de behandeling

Hoe werkt een Reiki behandeling? Bij een Reiki behandeling zal de therapeut zijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam leggen, afhankelijk van de energieblokkades die hij voelt. Tijdens de behandeling kun je een gevoel van warmte of koude ervaren, of tintelingen in je lichaam voelen. Reiki is een alternatieve geneeswijze die gericht is op het herstellen van balans en energie in het lichaam. Een Reiki behandeling wordt uitgevoerd door een getrainde Reiki-beoefenaar en omvat verschillende stappen:

  1. De persoon die behandeld wordt, ligt meestal op een behandeltafel en blijft volledig gekleed.
  2. De Reiki-beoefenaar plaatst zijn of haar handen op of boven bepaalde delen van het lichaam van de persoon, afhankelijk van waar de energiebehandeling nodig is.
  3. De beoefenaar begint energie over te dragen via hun handen en richt deze op specifieke delen van het lichaam.
  4. Tijdens de behandeling kunnen de persoon die behandeld wordt, verschillende fysieke of emotionele sensaties ervaren, zoals warmte, koude, tintelingen of een gevoel van ontspanning.
  5. De behandeling duurt meestal tussen de 45 en 90 minuten, afhankelijk van de behoefte van de persoon.

De precieze werking van Reiki is niet wetenschappelijk bewezen en de effecten kunnen variëren van persoon tot persoon. Veel mensen vinden echter dat Reiki hen kan helpen zich ontspannen te voelen, stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Waarom een Reiki Behandeling?

Als het gaat om alternatieve therapieën, is Reiki een van de meest populaire en effectieve opties die beschikbaar zijn. Het is een Japanse vorm van energietherapie die wordt gebruikt om stress te verminderen, pijn te verlichten en het algehele welzijn te bevorderen. In deze blog zullen we de voordelen van Reiki behandelingen bespreken en waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om deze alternatieve therapie te proberen.

Hoe werkt Reiki?

Reiki, wat ‘universele levenskracht’ betekent, is een holistische behandeling die gericht is op het versterken van het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Het werd ontwikkeld in Japan in de vroege 20e eeuw en wordt nu wereldwijd erkend als een veilige en effectieve therapie voor verschillende gezondheidsproblemen.

Reiki werkt door de energiebanen van het lichaam, bekend als meridianen, in balans te brengen. Tijdens een Reiki-behandeling plaatst de therapeut zijn handen op verschillende delen van het lichaam om de levensenergie of ‘ki’ door te geven, wat kan helpen om de energiestroom te herstellen en blokkades te verwijderen. Deze energie kan helpen om het lichaam en de geest in harmonie te brengen en kan het zelfhelend vermogen van het lichaam versterken.

Wat betekenen Reiki en Integrated Energy Therapy?

Gedurende ons leven kan de doorstroming van energie verstoord raken en blokkades veroorzaken. Stress en angst kunnen de oorzaak zijn. Energetische therapie helpt de geest diep te ontspannen, waardoor het lichaam ook tot rust komt. Tijdens een sessie van Reiki of Integrated Energy Therapy (IET) worden spanningen en blokkades diepgaand losgemaakt, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt versterkt en de levenskracht weer volledig kan stromen. Na de sessie ervaren de meeste mensen diepe ontspanning en rust. De therapie verbetert de focus en geeft meer energie.

Energetische therapie kan helpen bij verschillende klachten, zoals stress, overspannenheid, overprikkeling, slaapproblemen, vermoeidheid, gebrek aan zelfvertrouwen of concentratieproblemen. Energetische behandelingen zijn complementair aan reguliere medische behandelingen en vervangen deze nooit.

Elke sessie wordt op maat gemaakt voor de persoon in kwestie.

Energetische therapie kan soms lichte bijwerkingen hebben. Laat dit u echter niet afschrikken, omdat dit meestal van korte duur is en betekent dat het lichaam goed reageert op de therapie. Het kan worden gezien als een soort “reset” van het lichaam.

Als u de therapie goed verwerkt, zult u na een sessie meestal meer energie hebben en een gevoel van welzijn en levensvreugde ervaren. Dit betekent dat de energie weer vrij stroomt. Sommige mensen kunnen na de sessie tijdelijke vermoeidheid ervaren, wat wordt veroorzaakt door het vrijkomen van langdurig onderdrukte emoties. Doordat het lichaam zich ontspant, voelt u de signalen van uw lichaam beter aan. Na dit loslatingsproces krijgt u doorgaans meer innerlijke rust en zodra het energieveld weer vrij kan stromen, verdwijnt de vermoeidheid meestal.

Houd er rekening mee dat een energetische behandeling een ontgiftingsproces is. Na de sessie is het daarom erg belangrijk om veel water te drinken (minstens 1,5 liter per dag), vezelrijk voedsel te eten en voldoende te slapen.

Tijdens een sessie gaat u op de behandeltafel liggen, ontspant u met Reiki-muziek op de achtergrond en worden natuurlijke aroma’s van aura soma gebruikt. Blokkades worden losgemaakt met behulp van handen en triggerpunten (fysiek en rondom het energieveld). De duur van de behandeling varieert van 50 tot 80 minuten.

“In innerlijke rust schuilt je ware kracht”

Welkom bij Rituel Des Sens

Rituel des Sens is een plek om te herbronnen, te onthaasten, om de verbinding met jezelf terug te vinden. U kan hier terecht voor privé-wellness met of zonder overnachting maar ook voor holistische behandelingen gericht op het fysiek, mentaal en emotioneel herbronnen. In het gebouw zijn talrijke kristallen aanwezig, die zorgen voor een bijzondere trilling en harmoniserende sfeer.

De Indische inrichting dompelt je onder in de magische wereld van het Oosten. Verhoog je energie, kom opnieuw in balans en ervaar de extra dimensie van onze energetic wellness.

Sofie verwelkomt je graag.

Ontdek en laat je bezielen, keer terug huiswaarts met rust, nieuwe energie en verwondering.